Voorwaarden

De Porsche vinden wij een speciale auto, deze verdient een speciale Porsche verzekering met de daarbij behorende voorwaarden.

Porsche 8 jaar en jonger: Porsche verzekering

Zorgeloos genieten van je Porsche is heel belangrijk en geeft je een gevoel van vrijheid. De Porsche verzekering houdt hier rekening mee. Weten dat je trotse bezit goed verzekerd is, brengt rust en vertrouwen. Je past goed op je Porsche, wij doen de rest!

Wil je de auto volledig casco verzekeren dan moet de Porsche beschikken over een goedgekeurd alarmsysteem. Voor Porsches tot 8 jaar oud geldt, dat tot een nieuwwaarde van € 100.000 alarmklasse III voldoende is. Is de nieuwwaarde van de Porsche boven de 100.000 dan is een voertuigvolgsysteem verplicht. Wij informeren je ook over de alarmeisen via mail als je een offerte opvraagt of de verzekering afsluit.

Porsche van 8 jaar en ouder Porsche klassieker tarief

WA dekking

WA dekking is de basis voor de Porsche klassiekerverzekering. Met de WA verzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen. Is je Porsche tussen 8 en 15 jaar oud dan is WA dekking alleen mogelijk in combinatie met Beperkt Casco of Volledig Casco dekking. De verzekering is uit te breiden met schadeverzekerden inzittenden en rechtsbijstandsverzekering.

Beperkt Casco of Volledig Casco

Wanneer je kiest voor een WA + beperkt casco of WA + volledig casco dekking dan dient er een taxatierapport door een erkend FEHAC taxateur opgemaakt te worden. Dit taxatierapport is 3 jaar geldig. Het taxatierapport moet binnen 1 maand na het aanvragen van de Porsche verzekering aangeleverd te worden om de vaste waarde dekking te kunnen garanderen. Het taxatierapport mag bij het begin van de verzekering niet ouder zijn dan 6 maanden. Het rapport moet voldoen aan de eisen die de FEHAC aan een taxatierapport stelt. Het rapport dient te zijn opgemaakt door een erkende taxateur aangesloten bij de FEHAC. De taxateur wordt door de verzekerde ingeschakeld en betaald. Zie voor een actuele lijst van erkende taxateurs op: Erkende taxateurs

Porsche ouder dan 8 Jaar:

Voor de dekking beperkt of volledig casco hoeft de Porsche niet te beschikken over een alarmsysteem. Bij Porsches met een waarde boven de € 50.000,- is een peilzender verplicht.

Voorwaarden Porsche

Porsche ouder dan 15 jaar

Vanaf 15 jaar oud is het ook mogelijk om de Porsche alleen WA te verzekeren (dus zonder het Casco gedeelte) Kies dan voor de sporttimerverzekering. Deze sporttimer verzekering is het voordeligste als je alleen kiest voor WA dekking. Deze verzekering is alleen mogelijk voor Porsches ouder dan 15 jaar.