Porsche verzekering FAQ

 

Algemeen

Is het mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen voor mijn Porsche?
Ja, dat is mogelijk via deze link komt u op het offerteformulier.
 
Heb ik bedenktijd over mijn polis?
Ja, u heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de polis heeft ontvangen.
 
Waar wordt mijn Porsche verzekering ondergebracht?
Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale Porsche verzekering ontwikkeld. 
 
Als ik mijn Porsche aanmeld, is de Porsche dan meteen verzekerd?
Voordat we voorlopige dekking afgeven moeten we handmatig enige gegevens nalopen. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door één of andere reden, wordt u altijd onmiddellijk ingelicht. Hou dus uw mail in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.
 
Hoe kan ik de Porsche verzekering beëindigen?
Bij verkoop graag het vrijwaringsbewijs naar ons toesturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.
 
Hoe kan ik een adreswijziging of een poliswijziging doorgeven?
Graag een mail sturen met zowel uw oude adres/auto en het nieuwe adres/auto doorgeven. Voor de wijziging van de Porsche dienen wij het nieuwe kenteken en de meldcode, de ingangsdatum en de dekking te weten. U mag natuurlijk ook altijd bellen of het contactformulier in vullen.
 
Hoe kan ik een klacht indienen?
Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.
 

Porsches – nieuw tot 8 jaar oud

 
Waar wordt het volledig casco gedeelte over berekend?
De premie voor het volledig casco gedeelte wordt berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. 
 
Wat is de hoogte van het eigen risico?
De hoogte van het eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot €100.000 is het eigen risico €500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico €750,- per gebeurtenis. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de €100.000 is het eigen risico €750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit zijn alle schades inclusief ruitbreuk. 
 
Dient er een SCM alarm aanwezig te zijn voor acceptatie?
Ja, de verzekeringsmaatschappij heeft als voorwaarde dat er een goedgekeurd alarmklasse aanwezig moet zijn. Welk alarmklasse aanwezig moet zijn kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag
 

Porsches – vanaf 8 jaar en ouder

 
Wat dien ik aan te leveren om mijn Porsche beperkt/volledig casco te verzekeren?
Voor uitbreiding van de dekking naar beperkt of volledig casco ontvangen wij graag een taxatierapport van een erkend FEHAC taxateur. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.
 
Wat is de hoogte van het eigen risico?
De hoogte van het eigen risico is €450 per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit zijn alle schades inclusief ruitbreuk.
 
Dient er een SCM alarm aanwezig te zijn voor acceptatie?
Ja, de verzekeringsmaatschappij heeft als voorwaarde gesteld dat er een SCM 3 goedgekeurd alarmsysteem of SCM 1 goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met de nachtclausule aanwezig moet zijn voor Porsches tot 10 jaar oud. De nachtclausule houdt in dat de Porsche ’s avonds in de stalling staat. Voor Porsches ouder dan 10 jaar, geldt dat er een Peilzender aangebracht moet worden als de waarde van de Porsche hoger is dan € 50.000,-.
 
 
Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in. 
Porsche verzekering FAQ