Vragen Sportwagen Verzekering

Is mijn sportwagen na aanmelden meteen verzekerd?

Wij hebben een machtiging om voorlopige dekking af te geven. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door één of andere reden, wordt u meteen ingelicht. Houd dus uw mailbox in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld. 

Voor welk bedrag wordt de sportauto verzekerd?

De sportwagen wordt tegen nieuwwaarde ook wel de cataloguswaarde genoemd, verzekerd. De premie voor het volledig casco gedeelte wordt berekend over de cataloguswaarde van de auto. Als de sportauto verzekerd wordt in het oldtimertarief dan wordt de klassieker tegen de taxatiewaarde verzekerd.

Wat kost de Porsche verzekering?

Elke Porsche is weer anders, u ontvangt voor Porsche jonger dan 15 jaar een maatwerkofferte. U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw Porsche: Offerte Porsche.
Heeft u Porsche ouder dan 15 jaar dan kunt u de premie op de website berekenen.  

Bij welke verzekeraar wordt mijn Porsche verzekerd?

Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale Porsche verzekering ontwikkeld. Turien & Co is de verzekeringsmaatschappij en Veenstra & de Jong Assurantiën is uw tussenpersoon. Als u de oldtimer Porsche verzekering aanvraagt, is de ASR de (volmacht) maatschappij.

Kan ik mijn oldtimer Porsche beperkt/volledig casco verzekeren?

Voor (uitbreiding van) de dekking naar beperkt of volledig casco ontvangen wij graag een taxatierapport van een erkend FEHAC taxateur. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.

Welk SCM alarm is nodig voor de verzekering?

Soms is het aanwezige systeem voldoende. Welk alarm nodig is voor uw auto dit is kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag. Wij sturen u vervolgens informatie over benodigde beveiligingseisen. Voor Porsches tot 10 jaar oud wordt vaak een SCM 3 goedgekeurd alarmsysteem vereist. Of een SCM 1 goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met de nachtclausule. Een nachtclausule houdt in dat de Porsche ’s avonds in de stalling staat. Voor Porsches ouder dan 10 jaar, geldt dat er een peilzender aangebracht moet worden als de waarde van de Porsche hoger is dan € 50.000,-.

Wat is het eigen risico van de Porsche verzekering?

Het eigen risico bij Porsches tot 10 jaar oud met een cataloguswaarde tot €100.000 is €500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico €750,- per gebeurtenis. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de €100.000 is het eigen risico €750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit betekent dat ook ruitbreuk / ruitvervanging dit eigen risico van toepassing is.  Voor de Porsche ouder dan 15 jaar is het eigen risico € 150,- (ook bij ruitbreuk). Er is geen eigen risico bij WA schade.

Kan ik de aanvraag weer annuleren?

U heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de polis heeft ontvangen. U mag de aanvraag zonder reden annuleren.

Hoe kan ik snel een wijziging doorgeven?

Het gemakkelijkste is om een mail te sturen met zowel uw oude adres/auto en het nieuwe adres/auto. Voor de wijziging van de Porsche dienen wij het nieuwe kenteken en de meldcode, de ingangsdatum en de dekking te weten. U mag natuurlijk ook altijd bellen of het contactformulier in vullen.

Hoe kan ik de sportwagen verzekering stopzetten?

Bij verkoop van de auto verzoeken wij u ons het vrijwaringsbewijs te sturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere verzekering? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe dien ik een klacht in?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen. Geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.

Staat uw vraag hier niet bij? Bel ons of vul dan het contactformulier in. 

De Sportwagenverzekering Vragen Sportwagen Verzekering