Vragen

Wat kost een verzekering voor mijn Porsche?

Elke Porsche is weer anders, wij maken altijd een offerte op maat. U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw Porsche: Offerte Porsche

Kan ik mijn aanvraag weer annuleren?

U heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de polis heeft ontvangen. U mag de aanvraag zonder reden annuleren.

Bij welke verzekeraar wordt mijn Porsche verzekerd?

Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale Porsche verzekering ontwikkeld. Turien & Co is de verzekeringsmaatschappij en Veenstra & de Jong Assurantiën is uw tussenpersoon. Als u de oldtimer Porsche verzekering aanvraagt, is de ASR de (volmacht) maatschappij.

Is mijn Sportwagen meteen verzekerd?

Wij hebben een machtiging om voorlopige dekking af te geven. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door één of andere reden, wordt u meteen ingelicht. Houd dus uw mailbox in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

Hoe kan ik de Sportwagen verzekering stopzetten?

Bij verkoop van de auto verzoeken wij u ons het vrijwaringsbewijs te sturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere verzekering? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe kan ik een adreswijziging of een poliswijziging doorgeven?

Het gemakkelijkste is om een mail te sturen met zowel uw oude adres/auto en het nieuwe adres/auto. Voor de wijziging van de auto dienen wij het nieuwe kenteken en de meldcode, de ingangsdatum en de dekking te weten. U mag natuurlijk ook altijd bellen of het contactformulier in vullen.

Hoe dien ik een klacht in?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen. Geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.

Voor welk bedrag is mijn Porsche verzekerd?

De Porsche wordt tegen nieuwwaarde ook wel de cataloguswaarde verzekerd. De premie voor het volledig casco gedeelte wordt berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. Als de Porsche verzekerd wordt in het oldtimertarief dan wordt de Porsche tegen de taxatiewaarde verzekerd.

Wat is het eigen risico voor Porsches tot 10 jaar?

Het standaard eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot €100.000 is € 500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de €100.000 is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit betekent dat ook ruitbreuk / ruitvervanging dit eigen risico van toepassing is. 

Welk SCM alarm is er nodig voor acceptatie?

Per auto wordt er gekeken welke beveiliging nodig is. Soms is het aanwezige systeem voldoende. Welk alarm nodig is voor uw auto dit is kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag. Wij sturen u vervolgens informatie over benodigde beveiligingseisen.

Kan ik mijn oldtimer Porsche beperkt/volledig casco verzekeren?

Voor (uitbreiding van) de dekking naar beperkt of volledig casco ontvangen wij graag een taxatierapport van een erkend FEHAC taxateur. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.

Wat is het eigen risico voor oldtimer Porsches?

De hoogte van het eigen risico hangt af van het bouwjaar van de Porsche en welke dekking je kiest. Voor Porsches ouder dan 15 jaar is het eigen risico € 150,-. Er is geen eigen risico bij WA schade.

Welke alarm is nodig bij een oldtimer Porsche?

De ontwikkeling van beveiligingssystemen verandert. Voor de benodigde beveiliging is niet alleen de waarde van de auto leidend, maar ook de diefstalgevoeligheid in combinatie met leeftijd van de auto. U ontvangt altijd informatie over de de alarmeisen die de verzekeraar eist.

 
Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in.