Vragen

Ik wil een offerte voor mijn Porsche

U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw Porsche: Offerte Porsche

Heb ik bedenktijd over mijn polis?

U heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de polis heeft ontvangen. U mag de aanvraag zonder reden annuleren.

Bij welke verzekeraar wordt mijn Porsche verzekerd?

Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale Porsche verzekering ontwikkeld. Turien & Co is de verzekeringsmaatschappij en Veenstra & de Jong Assurantiën is uw tussenpersoon. Als u de oldtimer Porsche verzekering aanvraagt, is de ASR de (volmacht) maatschappij.

Heb ik meteen dekking?

Wij zijn gemachtigd om voorlopige dekking af te geven. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door één of andere reden, wordt u meteen ingelicht. Houd dus uw mailbox in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

Hoe kan ik de Sportwagen verzekering stopzetten?

Bij verkoop van de auto verzoeken wij u ons het vrijwaringsbewijs te sturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere verzekering? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Hoe kan ik een adreswijziging of een poliswijziging doorgeven?

Het gemakkelijkste is om een mail te sturen met zowel uw oude adres/auto en het nieuwe adres/auto. Voor de wijziging van de Porsche dienen wij het nieuwe kenteken en de meldcode, de ingangsdatum en de dekking te weten. U mag natuurlijk ook altijd bellen of het contactformulier in vullen.

Hoe dien ik een klacht in?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen. Geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.

Voor hoeveel is mijn Porsche verzekerd?

De Porsche wordt tegen nieuwwaarde ook wel de cataloguswaarde verzekerd. De premie voor het volledig casco gedeelte wordt berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. Of als de Porsche in het sport of oldtimertarief valt dan wordt de Porsche tegen taxatiewaarde verzekerd.

Wat is het eigen risico van deze verzekering?

Het eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot €100.000 is €500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de €100.000 is het eigen risico €750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit betekent dat ook ruitbreuk / ruitvervanging dit eigen risico van toepassing is. 

Welk SCM alarm is er nodig voor acceptatie?

Er moet een goedgekeurd alarmklasse aanwezig moet zijn. Welk alarmklasse dit is kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag. Wij sturen u vervolgens informatie over het alarmsysteem.

Kan ik mijn Porsche beperkt/volledig casco verzekeren?

Voor (uitbreiding van) de dekking naar beperkt of volledig casco ontvangen wij graag een taxatierapport van een erkend FEHAC taxateur. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.

Wat is het eigen risico?

De hoogte van het eigen risico is € 450 per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit zijn alle schades inclusief ruitbreuk.

Welke alarmeis stelt de verzekeraar bij de Porsche?

De verzekeringsmaatschappij heeft als voorwaarde gesteld dat er een SCM 3 goedgekeurd alarmsysteem of SCM 1 goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met de nachtclausule aanwezig moet zijn voor Porsches tot 10 jaar oud. De nachtclausule houdt in dat de Porsche ’s avonds in de stalling staat. Voor Porsches ouder dan 10 jaar, geldt dat er een Peilzender aangebracht moet worden als de waarde van de Porsche hoger is dan € 50.000,-.   

 
Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in.