Vragen

Algemeen

 
Ik wil een offerte voor mijn Porsche

U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw Porsche: Offerte Porsche
 


Heb ik bedenktijd over mijn polis?

U heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de polis heeft ontvangen. U mag de aanvraag zonder reden annuleren.


Bij welke verzekeraar wordt mijn Porsche verzekering ondergebracht?

Wij hebben in samenwerking met Turien & Co een speciale Porsche verzekering ontwikkeld.  Turien & Co is de verzekeringsmaatschappij en Veenstra & de Jong Assurantiën is uw tussenpersoon. Wij helpen u met advies en bijvoorbeeld vragen over schade en incasso.


Als ik mijn Porsche of andere sportauto aanmeld, is de Porsche dan meteen verzekerd?

Wij zijn gemachtigd om voorlopige dekking af te geven. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door één of andere reden, wordt u meteen ingelicht. Houd dus uw mailbox in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.
 


Hoe kan ik de Sportwagen verzekering beëindigen?

Bij verkoop van de auto graag het vrijwaringsbewijs naar ons toesturen, via mail of een kopie sturen via de post. Wilt u de Porsche verzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere verzekering? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.


Hoe kan ik een adreswijziging of een poliswijziging doorgeven?

Het gemakkelijkste is om een mail te sturen met zowel uw oude adres/auto en het nieuwe adres/auto. Voor de wijziging van de Porsche dienen wij het nieuwe kenteken en de meldcode, de ingangsdatum en de dekking te weten. U mag natuurlijk ook altijd bellen of het contactformulier in vullen.
 


Hoe dien ik een klacht in?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen. Geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen.
 

Vragen

Porsches tot 8 jaar oud


Ik wil mijn Porsche all risks verzekeren. Wat is het bedrag waarvoor ik verzekerd ben?

De Porsche wordt tegen nieuwwaarde ook wel de cataloguswaarde verzekerd. De premie voor het volledig casco gedeelte wordt berekend over de cataloguswaarde van de Porsche. 
 


Wat is het eigen risico van deze verzekering?

Het eigen risico bij Porsches met een cataloguswaarde tot €100.000 is €500,- per gebeurtenis, bij schade door schuld is het eigen risico € 750,- per gebeurtenis. Bij Porsches met een cataloguswaarde boven de €100.000 is het eigen risico €750,- per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit betekent dat ook ruitbreuk / ruitvervanging dit eigen risico van toepassing is. 


Welk SCM alarm is er nodig voor acceptatie?

Er moet een goedgekeurd alarmklasse aanwezig moet zijn. Welk alarmklasse dit is kunt u bij ons opvragen door middel van een offerteaanvraag. Wij sturen u vervolgens informatie over het alarmsysteem.

 

Vragen

Porsches ouder dan 8 jaar


Wat moet ik regelen om mijn Porsche beperkt/volledig casco te verzekeren?

Voor (uitbreiding van) de dekking naar beperkt of volledig casco ontvangen wij graag een taxatierapport van een erkend FEHAC taxateur. Het taxatierapport mag bij aanvang niet ouder zijn dan 6 maanden. Via deze link ziet u een overzicht van de taxateurs bij u in de buurt.


Wat is het eigen risico?

De hoogte van het eigen risico is €450 per gebeurtenis. Het eigen risico is overall, dit zijn alle schades inclusief ruitbreuk.


Is er een SCM alarm nodig?

Ja, de verzekeringsmaatschappij heeft als voorwaarde gesteld dat er een SCM 3 goedgekeurd alarmsysteem of SCM 1 goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met de nachtclausule aanwezig moet zijn voor Porsches tot 10 jaar oud. De nachtclausule houdt in dat de Porsche ’s avonds in de stalling staat. Voor Porsches ouder dan 10 jaar, geldt dat er een Peilzender aangebracht moet worden als de waarde van de Porsche hoger is dan € 50.000,-.   

Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in. 
Vragen